sportdoelen 1e halfjaar 2020

Na mijn eerste hardloop evenement van afgelopen zondag (08-12-2019) kon de vraag natuurlijk niet uitblijven. Wat nu?!

Ik moet eerlijk bekennen dat ik de ochtend na mijn 15km in R’dam heel zachtjes tegen Marc zei, ik ga me inschrijven voor een halve marathon. De man was net wakker, en zei mompelend en met een rafelige stem dat ik niet goed bij me hoofd was!

Na een nachtje slapen was dat dus duidelijk. Een halve marathon, de hoe’s, wie’s & waar’s wist ik op dat moment nog helemaal niet. Waar ik ook rekening mee moest houden, is de andere inschrijving die ik al had gedaan. Huh, andere inschrijving?! hoor ik  jullie nu denken. Yup, Stiekem heb ik 3 weken geleden de knoop al door gehakt
en me ingeschreven voor een 1/4e triathlon! Haha joehoehoe πŸ€—

2020 staat al weer bijna voor de deur dus voelt het fijn om plannen te maken voor het eerste halfjaar, dacht ik zo! Gister ben ik hier voor gaan zitten en heb ik de plannen voor die halve marathon door gezet en me ingeschreven!

IMG_0782

Een terugblik op het afgelopen jaar ben ik nooit zo van, omdat vooruitkijken meer bij mij past! Maar ik zit wel zΓ³ lekker in mijn vel en voel me zo verschrikkelijk goed dat het misschien toch leuk is om even terug te kijken……want dat dat zo is komt zeker door de veranderingen van het afgelopen jaar!

 • Ik stopte met roken
 • Begon actiever te racefietsen
 • Ik schreef me in voor een triathlon (voor een goed doel)
 • Leerde beter zwemmen, en startte met hardlopen
 • nam ontslag en ik doe nu het leukste werk wat er bestaat!!!!! (thanks iedereen die dat mogelijk maakte)
 • na 8 jaar ben ik nog steeds met de liefste maar idiootste man op deze aardkloof  ( en onze hondjes)
 • voel ik me onwijs gezond, lichamelijk en mentaal!
 • ben ik dankbaarder dan ooit, heb ik geleerd om van het nu te genieten, niet altijd maar achterom te kijken & tevreden te zijn
 • heb ik mezelf verbaast!

Door de keuzes die ik afgelopen jaar heb DURVEN maken, loop ik nu met een glimlach mijn hardloop rondje en geniet ik volop van alle kleine dingetjes! En geloof me das wel eens anders geweest! Dus voor het eerst een terugkijk momentje πŸ˜‰ Maar daardoor ook snel leuke dingen voor 2020 gepland, zodat ik vooruit kan kijken! Mentaal gezien heb ik het sporten keihard nodig, ik word er rustig van, letterlijk! (das wel zo fijn voor Marc πŸ˜‰ )

Nog even op een rijtje:


  • 8 maart 2020 – Loop ik mijn eerste halve Marathon in Den haag! ( city pier city loop)  21.1km hardlopen
  • 16 mei 2020 – zwem, fiets & ren ik de kwart Triathlon op en rond de Brouwersdam!  1k zwemmen – 40 fietsen – 10 hardlopen

Ik zie die halve marathon een beetje als voorbereiding op de triathlon, want als ik dat aankan, kan ik alles πŸ˜‰ Vergis je niet, die triathlon is in de basis toch echt zwaarder en daar ben ik qau tijd langer mee bezig dan een halve marathon. En dan toch…. Als ik een halve marathon kan lopen, kan ik alles πŸ˜‰ haha!!

Mijn doelen voor beide evenementen zijn heel simpel:

 • de finish halen!! 

Behalve dat heb ik voor de triathlon 1 heel duidelijk doel, zwemmen! Huh zwemmen?! Ja, je leest het goed zwemmen! De vorige keer heb ik me zo verschrikkelijk in laten halen door alles en iedereen omdat ik niet brutaal genoeg was! Ik heb toen over 500 meter dik 12 min gedaan. Ik ging met me bekkie lekker schoolslag zwemmen omdat ik het lef niet had om over mensen heen te zwemmen (of onder ze door haha) terwijl andere mij wel volgas schoppend voorbij gingen. Ik hoef de mensen die ook zwemmen en nu mee lezen niet uit te leggen dat 12 min veeeeeeeel te langzaam is voor wat ik kan!! Dus mijn doel is heel duidelijk, ik wil tijdens het zwem onderdeel vlammen!

 • onder de 17 min terug op de kant zijn!! (ik hoop dat het windstil is die dag whahahaha )

Natuurlijk heb ik  wel 2 finish tijden in mijn hoofd, dit geeft tijdens trainingen motivatie! Maar ook daarbij hou ik het realistisch, het moet wel leuk blijven natuurlijk!

Dus om deze 2 doelen, in kleinere plannen te hakken, ben ik gister opnieuw begonnen aan een wekelijkse planning waar alles in past. Ook dit geeft rust en stabiliteit wat ik soms echt nodig heb anders zie ik door de bomen het bos niet meer! Dit houd in dat aankomende weken (10) er nog altijd wat meer focus ligt op het hardlopen dan op het fietsen vanwege de marathon, en wanneer dat geweest is het fietsen wat intensiever word richting de triathlon 16 mei. Ik moet toegeven dat het soms echt wel zoeken is naar de juiste balans tussen alle onderdelen, want vergeet niet er moet ook nog gezwommen worden! (luv it)

Ik kijk er heel erg naar uit!

Voor nu, hele fijne dagen & een ontzettend mooi 2020 toegewenst!

-x-

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s