DSW bruggenloop raceverslag

Als ik wakker word kijk ik op buienradar, en yes het ziet er goed uit! Na de lunch vertrekken we naar Rotterdam – de kuip. Ik weet niet wat me te wachten staat en hoe dit allemaal werkt, dus ik word een beetje zenuwachtig. Ik denk zelfs heel even, wat als ik als laatste over de finish kom?! (Omg) Ik ken dit niet van mezelf, met hardlopen ben ik niet altijd zeker van mijn zaak, maar des te meer geniet ik ervan want het laat
zien dat het proces soms belangrijker is dan het resultaat 😉!

Bij de Kuip aangekomen merken we dat we lekker vroeg zijn, we kijken rond en kiezen ervoor nog even een lekkere bak koffie te scoren. Dit bied mij de kans om even om me heen te kijken wat andere doen en hoe dit allemaal werkt. Ik eet mijn banaan, drink nog wat en speld mijn start nr op. Om 10 voor half 4 lopen we op het gemak naar de start, daar besef ik me pas dat er 12.000 mensen mee rennen…. ik start in wave 3 (de laatste wave) wat betekent dat ik best een eind moet lopen om achteraan aan te sluiten. Het geeft een super gave sfeer, in mijn eentje sta ik er tussen en dat voelt goed!! Terwijl ik sta te wachten komen uit het niks Ruby, Elles en Madé aan gelopen, wat een verassing! Thanks Lieverds!

IMG_0760

Om 4 uur start mijn wave pas, als ik dat had geweten had ik nog even lekker binnen blijven zitten, aldoende leert men! Ik heb 40 min “stil” in de kou gestaan, en ik hoop dat dit niet op mijn bovenbenen gaat werken. Maar dan mogen we eindelijk, ik klik mijn horloge op start en stuur via strava iedereen een live volg linkje door. Ik start met lopen en zeg tegen mezelf dat ik rustig moet starten! Wanneer we de 1e km passeren moet ik al zo verschrikkelijk nodig plassen! Ff serieus nadine dit is echt zo focking kansloos, hoe krijg je het voor elkaar! Terwijl ik al scheldend tegen mezelf richting de erasmusbrug loop hoor ik aan de voet van de brug ineens iemand keihard mijn naam schreeuwen, niet alleen ik schrik maar iedereen om mij heen ook whahaha….. ik kijk om…. há Brenda & Jerry!!! Wat TOF!

Ik loop de brug op en geniet van het uitzicht, dit is zo gaaf! Als ik rechts naar beneden kijk zie ik een lint van hardlopers zólang dat ik er kippenvel van krijg, wauw! Na 5km komt er een drink punt aan, ik pak water aan en zie ineens 2 dixies…. ojaaaa denk ik dan ineens ik moest plassen… door de verassing van Brenda was ik dat helemaal vergeten. Ik twijfel, maar weiger toe te geven. Je gaat echt niet naar de wc nu, mafkees, ff serieus je loopt een hardloop “wedstrijd” dus hup, doorlopen je hoeft nog maar een uur!

nog 10 te gaan, ik ben aan het genieten, wat een uitzichten langs de maas richting de van Brienenoordbrug. Het word langzaam wat donkerder wat de loop nog meer sfeer geeft. Ik voel me goed en ik kijk soms op mijn horloge om te kijken hoe mijn pace is, en deze is prima. Langzaam in een slinger draaien we de brug op en ik hou in, ik weet niet hoelang het duurt voordat je echt boven bent, en hoe zwaar dat gaat zijn. ik voel mijn kuiten nog niet en ik merk dat ik er echt lekker in zit, het valt me zo mee! Eindelijk boven kijk ik achterom, alleen maar groene hardloop lampjes, kippenvel.

De brienenoordbrug af bevalt me minder. Het doet zeer, ik moet tempo minderen en ik wil niet gaan lopen. Als ik even wat verder ben merk ik dat het ineens wel gaat, en zet weer aan. Tempo wisselingen zijn dus het probleem, het zelfde gebeurt me als ik weer op vlak trein terecht kom. Ik laat mijn benen hier weer even aan wennen en kan dan rustig het tempo weer wat opvoeren. Bij km 13 kijk ik op mijn sporthorloge en besef ik dat ik niet onder de 1 uur 30 ga lopen, maar wel onder de 1 uur 40! Ik baal heel even, maar ben daarna eigenlijk best blij.  Je kan niet altijd je eigen verwachtingen overtreffen en ik overtuig mezelf er stiekem van dat het door de fixe tegenwind komt haha!

Ik hoor muziek, ik zie de lampen van de Kuip. Ik besluit mijn oordopjes alvast uit te doen, en op rechts langs de hekken te gaan lopen, want Marc, Ruby, Madé & Elles zullen daar hopelijk staan en ik kijk daar zo naar uit! Ogen en oren open, wat een feestje en ja hoor, door al het gejuich heen hoor ik Marc zijn gefluit, 4  hifive’s verder ren ik onder de boog door en druk ik mijn horloge uit. 1 uur 34 en 51 sec.

IMG_0759

Bijna 24 uur later, voel ik me goed! Ik heb lichte spierpijn in de kuiten, maar dat is het dan ook. Ik weet stiekem dat ik iets harder had gekund, maar dat ik omdat het de eerste keer was, te voorzichtig heb gedaan en niet wilde dat ik bij de van Brienenoordbrug zou moeten gaan wandelen… Baal ik hiervan? hell no!! Ik heb de afgelopen 7 maanden geleerd dat plezier hebben, genieten en geloven in jezelf veel belangrijker is dan altijd maar jezelf willen overtreffen!

IMG_0762

-x-

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s