Nieuwe baan!!

Soms heel soms, komt er iets op je pad waar je even wat langer bij stil staat. Waar je in de alledaagse drukte niet aan voorbij rent.

Ik ben stiekem trots op mijn soms wat impulsieve gedrag, niet altijd, maar vandaag even wel. Ik besloot namelijk 3 weken geleden een sollicitatie brief te schrijven naar een zwemschool hier bij ons in de regio. Na 11 jaar, in kledingwinkels te hebben gewerkt, waarvan 7 jaar bij mijn laatste werkgever, dacht ik goh wat kan mij het
schelen, ik spring in het diepe en kijk wel waar mijn schip strand.

Vandaag kan ik schrijven dat ik een nieuwe baan heb, ik word zwemjuf! 

Er staat al jaren op mijn CV dat ik, toen ik 16 was de opleiding SPW niveau 4 startte (sociaal pedagogisch werker), en die niet af ronde:  DIPLOMA NIET BEHAALD.  Ik was op dat moment 30 uur in de week werkzaam bij een gezinsvervangend tehuis voor gehandicapte kinderen. Ik draaide daar nachtdiensten, gaf medicatie, droeg de zorg over de kinderen en onderhield contacten met de ouders enz. Een onwijs heftige baan om op zo’n jonge leeftijd te doen, maar ohh zo bijzonder en mooi!

Hoe kom je dan in de retail terecht? Ik moest voor de opleiding 1 dag in de week naar Leiden, woonde al op mezelf en maakte verkeerde keuzes. Ik wilde 5 dagen werken ipv 4 en dichter bij huis. Ik vond de opleiding zogenaamd stom. LEES: ik had er gewoon echt ff geen zin in, en ik gaf nergens om! Eigenlijk was ik gewoon een mega opstandige puber met een eigen huis, die dacht dat ze het allemaal zelf wel wist. Ik stopte met school en ging 40 uur in de week bij de Zeeman werken. Eigen schuld, toekomst in de prullenbak.

De retail is nou ook weer niet zo slecht, maar het is ook zeker niet mijn droombaan, jaren heb ik gewerkt om door te kunnen groeien richting een betere commerciële functie binnen de huidige organisatie. Maar soms is uit je comfortzone stappen zo onwijs leuk en levert het zoveel nieuwe en positieve energie op! of ik het spannend vind? ja zeker! Eng? Valt achteraf best mee!

IMG_0709

De afgelopen week heb ik 2 keer 3 uur mee mogen kijken, in het water bij de zwemschool. #snuffelstage Ik heb daar ontdekt dat ik dat zeker weten, zoveel meer leuker vind dan “spijkerbroeken verkopen”. Uiteraard heb ik dat de afgelopen 11 jaar met onwijs veel plezier gedaan, heel veel lieve mensen mogen ontmoeten, leuke  klanten met mooie verhalen mogen helpen, bijzondere teams mogen creëren, mensen mogen opleiden, coachen en  ook verder mogen helpen met hun loopbaan in mijn functie als leidinggevende. Hoe vaak ik heb gezegd tegen mijn collega’s / medewerkers, volg je dromen, ga je gevoel achterna & blijf jezelf ontwikkelen. Nu ga ik dat lekker zelf doen! 🙂

Vandaag kan ik schrijven dat ik een nieuwe baan heb, ik word zwemjuf! Ik ga vanaf dinsdag 1 oktober zwemles geven, met kinderen werken, mijn passie voor zwemmen overdragen op al die kleintjes en hopelijk, heel heel heel veel kindjes met hun diploma’s super trots uitzwaaien!

-x- van deze zwemjuf to be

Ps, Lieve Marc, bedankt dat je altijd mijn back hebt 😉 Team Heitzerttt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s