KIKathlon

Ik heb besloten om in dit raceverslag niet te veel te schrijven over de voorbereidingen, hier heb ik al genoeg foto’s en verhaaltjes van op mijn sociale gepost de afgelopen 4 maanden.

Maar om in het kort een inleiding te geven voordegene die geen social media

hebben: (mama, het is 2019, maak ff een account aan haha)

Ik besloot op 29 maart 2019 te stoppen met roken, een nieuwe racefiets te kopen en me in te schrijven voor een triatlon. Ja echt, dat besloot ik allemaal op een middag in de zon in de achtertuin. Ik zie Marc nog kijken…. uhuh …. het zal wel, zal hij gedacht hebben…. Maaarrrr ik verbaasde behalve hem, vooral mezelf!! Want vandaag 165 dagen, 0 sigaretten, een nieuwe fiets, een triatlon EN €1200 voor KIKA (het goede doel) verder schrijf ik met super veel trots dit verslag! Heel veel leesplezier!

Na 4 maanden, iedere week 5 dagen te trainen is het dan eindelijk zondag 8 september, ik ben de hele week hieraan vooraf eigenlijk verschrikkelijk nerveus! Ik weet dat ik me goed heb voorbereid maar toch, alles is nieuw en ik doe het in mijn eentje. Ook zeg ik een paar keer tegen Marc, goh.. komt er nou eigenlijk behalve jij niemand kijken… Nee..

IMG_0621
En nog veel meer haha 😉

Half 8 gaat de wekker, denk maar niet dat ik lekker geslapen heb 🙂 niet erg, dit had ik wel ingecalculeerd. Dagen hiervoor had ik mijn tas al ingepakt, 4 keer gecheckt en nog eens overnieuw ingedeeld, mijn banden van mijn fiets waren al gecontroleerd op steentjes enz. en die avond ervoor hebben we de hoeveelheid lucht in mijn banden nog gecontroleerd. Mijn voeding en drink plan, ook helemaal onder controle.

Eigenlijk zit ik super relax aan het ontbijt, koffie drinken, honden uitlaten, bus inladen en op naar Zaanstad. Mijn vader appt mij nog om me succes te wensen zoals heel veel mensen trouwens! Ik zeg tegen Marc jeetje zelfs met mijn verjaardag is het niet zo druk op me telefoon. , Ineens vraagt mijn pa hoe lang ik er denk over te gaan doen. Ik vond dit raar, mijn pa is niet een heel fanatiek persoon en vind finishen belangrijker dan 1e worden. Maar goed, ik typ naar hem dat ik 1 uur en 30 minuten hoop maar 1 uur en 40 minuten denk. (ik dekte mezelf hier ff in haha)

IMG_0622
starbucks to go & een verse granola reep 🙂

Als we daar aan komen en het terrein op wandelen met een veel te grote sporttas en een fiets kijk ik echt mijn ogen uit. Voor dat wij van de KIKATHLON mogen starten worden er nog allerlei NK team competities gedaan van allerlei divisies. Hier ontmoet ik ook Marijke, Marijke herkent mij in de menigte en komt gedag zeggen. Ik heb haar via Instagram leren kennen en ook zei doet mee aan de KIKathlon! Ineens zijn we wat minder alleen.

In de wisselzone, waar dus iedereen zijn fiets en hardloop spullen staan, staan denk ik wel meer dan 1000 fietsen. Ik heb dus ook voor het eerst een start nummer, 1266! Ik moet mijn fiets, helm, bril ,schoenen & alle andere spullen bij nummer 1266 in de wisselzone plaatsen. Ik tel de rekken waar alle fietsen in hangen en bekijk waar ik vandaan kom als ik het water uit kom zodat ik meteen mijn fiets kan vinden. (nachtmerries gehad dat ik mijn fiets niet meer kon vinden whaha)

IMG_0623
mijn startnummer op de fiets, helm en ook met een band om mijn middel!

Ik word nerveus, trek mijn trisuit aan en besluit dat ik niet ga zwemmen met mijn wetsuit aan. Het zal wel meevallen met de watertemperatuur dacht ik nog! Ik laat hem dus in mijn tas zitten.  Badmuts op, zwembril op mijn kop en op blote voeten loop ik samen met Marijke naar de start. Ik heb een knoop in mijn maag. Daar waar we het water in moeten, moet je een keuze maken, duiken of glijden whaha, ik glijd over de grasrand zo het water in, voor ik het weet lig ik erin en ik kan niet staan. Hier verlies ik Marijke uit het oog. Het is zo verschrikkelijk focking koud, ik schrik me echt de blubbers!! HOLY MOLY, WTF.

De wetsuit die ik hieronder op de foto’s aan heb, houd je warm, helpt “mindere” zwemmers sneller te zwemmen, maar kost mega veel tijd om uit te trekken en die heb ik niet vandaag!

PANG, het startkanon, nog voor ik überhaupt doorhad dat ik in het steenkoude water lag, waren we al gestart, mijn hartslag is door de temperatuur zo hoog, ik krijg een hele sloot water in me mond en begin met borstcrawl, mijn kijktechniek is goed, want ik heb dat zoveel geoefend, ik zie dus ook dat er een bootje voor me ligt die de hele groep naar de rechterkant van het kanaal probeert te sturen terwijl ik uiterst links gestart ben. Ik denk echt wtf gast je ligt in de weg, schoolslag en erom heen… ik zit er niet lekker in. Ik ben onrustig en zwem naar de brug, ik weet dat Marc hier staat en probeer door mijn zwembrilletje zijn blauwe jas te zoeken. Schoolslag, schoolslag, en dan hoor ik ineens boven op die brug door alle aanmoedigen van het publiek heen mijn vader mijn naam roepen!! Op de 1 of andere manier doet dit mij de watertemperatuur vergeten en ik beslis op dat moment dat ik niet moet zeiken maar moet zwemmen, en dat doe ik. Ik beslis bij de boei waar we omheen moeten de binnenbocht te nemen, prop me er tussen zodat ik mensen in kan halen. Daarna het volgende stuk terug links de brug onder rem ik een paar keer, ik ben dan niet brutaal genoeg of misschien te voorzichtig en haal daardoor weinig mensen in. dit was een hele grote leer, de volgende keer zorg ik dat ik vooraan en aan de goede kant lig! Oh en zwem ik gewoon over iedereen heen! Zo hoppa.

Het water uit, toen vloog ik… Ik sprint naar mijn fiets, rennend trek ik mijn badmuts en bril van mijn hoofd. Bij mijn fiets aan gekomen vlieg ik in mijn schoenen, klik ik mijn helm vast, trek mijn fiets van het rek, ren naar de op stap zone en spring op de fiets. Ik kom bij van de kou en drink wat. Stiekem geniet ik als een gek! keerpunt 1 bereikt, hoppa ik ga lekker, ff wat eten en zorgen dat ik goed drink zodat ik straks lekker kan rennen, ik kom weer in de buurt van de watertoren. Hier zullen Marc en Pa wel ergens staan, om het nog gekker te maken staat niet alleen Marc, mijn vader maar ook mijn opa er! GOGOGO!!! Ik ben zo verbaasd dat ik letterlijk schreeuw… HUH OPA .. JEZUS! ik moet lachen en heb het echt zo naar mijn zin! nog 10 km fietsen, tijd om snel een gelletje (voeding) te nemen. Weer een keerpunt, op een wit verdrijvingsvlak, de verkeersregelaar roept, kijk uit voor het witte gedeelte, voorzichtig. Ik klik voor de zekerheid uit mijn klikpedaal, het gaat goed, hup gas erop! Ik kom Marijke onderweg tegen en we we moedigen elkaar daar aan. De 20KM vliegen voorbij! Bij de afstaplaats schiet ik van m’n fiets af en ren de wisselzone in, fiets in het rek en mijn fiets schoenen verruil ik daar voor mijn hardloop schoenen. Nog snel een slok water, pet op en ik ren naar de uitgang. Daar staat mijn familie weer, ik roep MAKKIE naar ze en ga aan mijn snelste 5KM hardlopen. Omdat ik het zo ontzettend fijn heb, kan ik het tempo wat ik in mijn hoofd had aanhouden en blijf ik me goed voelen. Mijn sporthorloge, die ik hier voor aan heb geschaft verteld mij dat ik op de helft ben, ik zet nog even bij als ik zie dat ik bij het keerpunt aankom! Net voor de finish, moeten we naar links een vlonder op, waardoor we letterlijk over water lopen!  Ik krijg een medaille om mijn nek en dan loop ik knetter voldaan en trots terug naar de wisselzone, waar mijn fiets en spullen staan. Hier kleed ik mij snel om en loop dan naar de uit check. Snel naar mijn pa en opa! HAMBURGERS EN BRAADWORST ETEN, heerlijk bij praten en echt even knuffelen met mijn opa’tje.

GEFINISHT in 1 uur 25 minuten & 14 sec.  €1200 opgehaald voor KIKa. Nogmaals, ik kan het niet vaak genoeg zeggen, BEDANKT voor alle donatie’s jullie zijn kanjers!

Maar wat nu, ga ik door? En zo ja, wat moet het dan worden? Weer een triatlon, en welke afstand dan, een kwart, een halve…….of weer een 1/8e en mijn tijd verbeteren. Ik heb genoeg om over na te denken, maar ook genoeg om uit te zoeken en research naar te doen, een halve triatlon bijvoorbeeld. Dat doe je echt niet zomaar en lichamelijk moet het ook haalbaar zijn. En waar focus je je dan op? Ga je op zwemles voor “gevorderde”? Zoek je iemand die kan helpen met sneller fietsen, lopen? Voeding hoe zit het met voeding….

Vanavond staat mijn eerste hardloop date gepland met mijn collega, voor het eerst samen met iemand lopen is ook wel even leuk… Gister lag ik alweer in het zwembad. Niks doen bleek dus geen optie 😉

xx

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s