mijn eerste FTP test

Afgelopen dinsdag deed ik mijn eerste FTP test in ZWIFT, om achter mijn watt/kg te komen en zo dus gerichter kan gaan trainen.

Oké in de bovenste zin staan 3 linkjes die alle deze zooi uitlegt, voor zover de ingewikkelde shit, mocht je het willen snappen…. ff op de linkjes drukken en anders lekker verder lezen.

Ik wist ook pas sinds afgelopen week van het bestaan van een FTP test af, en ben hier dan ook sinds kort pas ingedoken, wat houd het nou eigenlijk in, wat heb je eraan en wat kun je ermee?!

Ik trok afgelopen dinsdag mijn wielren schoentjes aan en ging op mijn binnen trainer deze test doen. Om een korte uitleg te geven is het een uur fietsen met uiteraard eerst opwarmen om vervolgens op te bouwen en daarna 20 minuten volgas in het rood te fietsen, oftewel je eigen hellemaal kapot fietsen. Zo kom je erachter wat het vermogen is dat jij kan fietsen.

Mijn resultaat was zo slecht, kwam ik later pas achter, dat ik de 24 uur daarop niet te genieten was en vreselijk van mezelf baalde! Ik ging op zoek op internet en met mijn 2,1 watt/kg kom ik in de 1 na onderste tabel uit…. (ongetraind) Ik was in shock!!

.Ik ging verder lezen op internet, en kwam erachter dat je niet NET niet DOOD moet gaan tijdens je test maar t liefst gewoon 3 keer DOOD………. OHHHHH oke, dus ik had net even nog iets doder moeten gaan dan dat ik al ging…. NEE oké joh….. Volgende keer doe ik dat…. Pffff.

133DFF8F-5197-4001-87FE-B4EB984B16C5.jpeg

Oké, ik moet toegeven hoe had ik kunnen verwachten om überhaupt een goede test te rijden, als je 25 sigaretten rookt op een dag… Eigen schuld dus, ik heb na deze “uitslag” het doel gesteld om over 4 weken weer een test te doen en dan de 2,6 te halen, REDELIJK klinkt toch fijner dan ongetraind.

Ik vertelde Marc over deze uitkomst en hij vroeg zich hardop af wat het in godsvredesnaam uitmaakte?? Melde erbij dat ik toch fietste omdat ik het leuk vind en niet altijd alles maar een wedstrijd hoeft te zijn!!  Uhhmmm ja vriend ik hoor je de volgende keer wel als jou auto net ff wat minder hard gaat dan die van iemand anders. Ik dacht hem hiermee te hebben, maar helaas. Het boeit hem echt geen reet. Ik weet niet wat het is, maar het is toch logisch dat je altijd sneller en of beter wil zijn in dat geen waar je mee bezig bent?! Opvallend genoeg, begon hij niet over die sigaretten, ik denk dat tie niet durfde, ik was namelijk echt niet te genieten 😉

Dus ik heb het uitgerekend en met mijn lichaamsgewicht moet ik om mijn doel van 2,6 watt/kg te halen mijn FTP test over 4 weken rijden met een gemiddelde van 125 WATT. Wat misschien belangrijker is, is dat ik moet stoppen met roken, en moet stoppen met zeiken.  Dus trainen en nooit hardop zeggen dat je gaat stoppen met roken! 😉

Tot over 4 weken!

-x-

IMG_0499

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s